Renault Nieuws & Media Center

Delen via

40 kaarsjes uitblazen voor Renault Formule 1

28-07-2017 - Formule 1 Redactie Renault Nederland

In 1977 maakten we onze officiële entree in de Formule 1 met de R.S.01. Een raceauto die met zijn vergevorderde motortechnologie de Formule 1 op zijn fundering liet schudden. Ondanks een niet al te best debuut tijdens de Britse Grand Prix op het circuit van Silverstone, kunnen we nu 40 jaar later toch terugkijken op vele mooie, emotionele en memorabele momenten. De slingers hangen uit, de kaarsjes zijn uitgeblazen en onder het genot van een stukje verjaardagstaart kijken we terug naar 40 jaar in de Formule 1. Lees je mee?

Het begon allemaal twee jaar eerder in 1975, het jaar waarin Renault besloot om zich aan te sluiten bij de wereld van de Formule 1. Uiteraard ging dat niet over een dag ijs en de benodigde voorbereidingen en studies werden in gang gezet. Dit resulteerde in een fantastisch debuut in 1977 met de R.S.01 met daarin een turbomotor. De allereerste raceauto met een turbomotor in de geschiedenis van de Formule 1. Pas enkele jaren later zouden ook andere teams dit overnemen en vandaag de dag zijn de motoren nog steeds uitgerust met deze technologie.

De eerste podiumplek
Het was Jean Pierre Jabouille die in 1977 zich bij het Renault F1 team voegde en betrokken was bij de ontwikkeling van deze revolutionaire 1.5L turbomotor. En daar bleef het niet bij. Jabouille was ook de eerste coureur die plaats mocht nemen achter het stuur in de races. Hoewel hij in het debuutjaar de eindstreep niet wist te behalen deed hij dat twee jaar later wel.

Het jaar 1979 staat gekenmerkt met de eerste overwinning in de Formule 1. In de Franse Grand Prix op het circuit van Dijon-Prenois, die bekend staat om zijn snelle en blinde bochten, bemachtigde onze coureur Jabouille een eerste podiumplek met de R.S.10, een doorontwikkeling van de R.S.01. Hij gaf hiermee Gilles Villeneuve (team Scuderia Ferrari) en teamgenoot René Arnoux het nakijken en zette het Renault F1 team officieel op de kaart in de hoogste klasse van de autosport.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan
Het seizoen van 1982 was zeer succesvol. Franse coureurs René Arnoux en Alain Prost wisten gedurende het hele seizoen een plek op het podium te bemachtigen. Op het hoogtepunt moet je stoppen en dat deden we dan ook in 1986. Renault trok zich terug uit de Formule 1. Echter begon het een kleine drie jaar later toch weer te kriebelen. Ditmaal keerden we echter niet terug als team, maar als motorleverancier. Dit was geen slechte keuze , want in 1997 behaalden we de zesde overwinning op een rij als motorleverancier.

Renault_blog_40jaarF1_visual

Time to shine
2005 is het volgende Formule 1 seizoen waarin Renault uitblinkt met de R25. Met de achtste overwinning van de Spaanse coureur Fernando Alonso werd hij niet alleen wereldkampioen, maar zorgde hij er mede voor dat het wereldkampioenschap voor constructeurs werd behaald. Leuk feitje is dat Alonso in 2005 met zijn 24 jaar (en 58 dagen) de jongste wereldkampioen in de geschiedenis van de Formule 1 was. Een titel die hedendaags door Sebastian Vettel gedragen wordt. Alonso had na deze overwinning de smaak te pakken en werd een jaar later met de R26 wederom wereldkampioen.

Niet alleen Alonso reed met een Renault motor als wereldkampioen de finishlijn over, ook de Duitser Sebastian Vettel deed dit. Met het Red Bull Racing team en een RS27 motor werd Vettel maar liefst vier keer op een rij wereldkampioen. Doen we toch niet slecht hè?

We zijn terug…
Na deze prachtige overwinningen, keerden we vorige jaar echt terug als volwaardig team in de Formule 1. En dat deden we samen met de Britse coureur Joylon Palmer en de Deen Kevin Magnussen, waarvan Nico Hülkenberg in 2017 het stuur heeft overgenomen. De R.S.17 is de Formule 1-auto waarin dit jaar gereden wordt en deze werd in februari in Londen onthuld. Deze bolide wordt aangedreven door de nieuwe R.E.17-powerunit van Renault Sport Racing. De auto is voor dit seizoen geheel opnieuw ontwikkeld om te voldoen aan de nieuwe reglementen. Bovendien is dit de eerste Formule 1-auto die volledig ontworpen is door Renault Sport Racing.

Met vele hoogtepunten sinds 1977 en met nog zes races te gaan dit seizoen, kijken we uit naar de volgende prestaties van onze coureurs. Next one up: de Grand Prix van Hongarije op 30 juli. Kijk je mee?

Meer blogs