Renault Nieuws & Media Center

Delen via

Conceptcar Renault Twin’Run – een supersnelle stadsauto!

Concept Cars
  • Ter gelegenheid van de 71e Grand Prix van Monaco onthult Renault de Twin’Run. Behalve dat de auto een weerspiegeling is van de sportieve geest en de passie voor auto’s van het merk, is de Twin’Run ook een eerbetoon aan de legendarische Renault 5 Turbo en de Clio V6.
  • De Twin Run is een volwaardige raceauto met een buizenchassis uit de racewereld en een centraal achterin geplaatste V6-motor met 320 pk (235 kW) die is overgenomen uit de Mégane Trophy.
  • Net als zijn tweelingbroer, de Twin’Z, is de Twin’Run een moderne en geestige benadering van de stadsauto. Beide auto’s vertegenwoordigen de vijfde fase van het op de levenscyclus gebaseerde designbeleid van Renault. Ze vormen – ieder met hun eigen karakter – de levensfase ‘Play’ en illustreren hoe ver customizing tegenwoordig kan gaan bij een stadsauto.
  • De concept car Twin’Run geeft alvast een beeld van de stijl van de toekomstige stadsauto’s van Renault.

Twin’Run: een passionele concept car die teruggaat naar de basis Bestaat er een mooier decor voor de presentatie van deze concept car dan het legendarische circuit in Monaco? Ter gelegenheid van de Grand Prix van Monaco zal de Twin’Run zijn eerste rondes voor het grote publiek rijden. Het publiek kan de drie bolides volgen tijdens een achtervolging, die als knipoog naar de geschiedenis van Renault in scène is gezet: met aan de leiding de Twin’Run met Carlos Tavares, Chief Operating Officer Renault, gevolgd door een Clio V6 bestuurd door Formule 1-coureur Charles Pic en een Maxi 5 Turbo bestuurd door voormalig rally-idool Jean Ragnotti.

Lees verder

Twin’Run: compact, pittig en sympathiek!

De Twin’Run past goed in de serie concept cars die het designbeleid van Renault illustreren. Het herkenbare front is weer om het logo heen ontworpen en vormt daarmee de link met de nieuwe stilistische handtekening van Renault. Deze keer is het de sfeer van de wereld van de autosport die wordt opgeroepen met deze nieuwe concept car.

“De Twin’Run is een cocktail van energie, passie en sportiviteit. Hij doet sterk denken aan de beroemde sportauto’s van Renault. Na zijn tweelingbroer, de Twin’Z, een hippe concept car voor in de stad, laat de Twin’Run zien dat customizen een belangrijk deel vormt van ons beleid”, aldus Laurens van den Acker, Directeur Design Renault.

De Twin’Run heeft een bijzonder dynamisch silhouet met vier in de uiterste hoeken geplaatste wielen, korte overhangen en een hoge middenlijn van de carrosserie. De licht holle, strak getekende flanken met daarboven brede ‘schouders’ die nog forser worden bij de wielkuipen, passen perfect bij het sportieve temperament van deze auto.

Blauw en rood
De Twin’Run laat zien hoe customizing werkt en voegt rood aan het blauw (van de Twin’Z) toe. Daarmee wordt de grafische stijl benadrukt, maar ook het karakter en de sportieve elementen: rood voor de stroken op het dak, de grillelijst, de ultradunne zijspiegels, de luchtopeningen in de bumper en de uiteinden van de achterspoiler.

Eerbetoon aan een prestigieuze senior
Op de portieren verwijst de ‘5’ naar de Renault 5 Turbo, de geduchte rallyauto van de jaren tachtig. Veel details op de Twin’Run verwijzen naar deze ‘senior’, onder meer het ontwerp van de koplampen en ook de brede heuppartij achter. De vier extra, ultraplatte koplampen met led-techniek zijn een moderne interpretatie van de koplampen die werden gebruikt bij de nachtelijke ritten van de Renault 5 Turbo. Met de 18-inchwielen met sportbanden van Michelin (205/40 R18) staat de Twin’Run stevig op de weg.

“De Twin’Run is het stukje gekte dat Renault altijd heeft gehad, tot groot plezier van de autosportliefhebbers. Niemand vergeet ooit nog de Renault 5 Turbo of de Clio V6. De Twin’Run is een waardige erfgenaam van deze pittige en sympathieke kleine auto’s”, aldus Axel Breun, Directeur Design Concept-Cars.

Lees het volledige persdossier in de bijlage.

Contact Renault Public Relations

Telefoon:  +31 (0) 20 354 94 18
E-mail:  pr@renault.nl
Internationale perssite

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden
Meer nieuws