Renault Nieuws & Media Center

Delen via

Conceptcar Twin’z – Een combinatie van techniek en raffinement voor een nieuw type stadsauto

Concept Cars
  • De Twin’Z is de vijfde in de reeks conceptcars in het designbeleid van Renault onder leiding van de Nederlander Laurens van den Acker. Een reeks die de verschillende fases in een mensenleven uitbeelden. Nu is het tijd voor de verbeelding van fase ‘Play’ en dat doet Renault met de Twin’Z, een moderne en artistieke benadering van een 100% elektrisch aangedreven stadsauto met achterwielaandrijving. De ontwerper werd duidelijk geïnspireerd door de legendarische modellen uit de Renault geschiedenis, zoals de R5 en de Twingo.
  • Renault vroeg Ross Lovegrove om zich over het design van de buitenkant te ontfermen met de opdracht deze technisch en geraffineerd te maken. Verder kreeg hij carte blanche voor het ontwerpen van een interieur dat de sfeer van een woninginterieur moest uitstralen. Dit heeft geresulteerd in een bijzonder originele interpretatie van de stadsauto waarbij duidelijk wordt hoe divers inspiratiebronnen kunnen zijn.
  • Ross Lovegrove geeft zijn persoonlijke visie op de concept auto en inspireert zich daarbij op de natuur. Hij gebruikt licht en organische vormen op een unieke manier en dat maakt de Twin’Z tot een heel apart, haast levend object.

Op de Triennale, de meubelbeurs van Milaan, wordt de Twin’Z onthuld. Een concept car - ontstaan vanuit de samenwerking tussen Renault en de Britse ontwerper Ross Lovegrove - waarin twee werelden elkaar ontmoeten: de wereld van de meubels en die van de auto’s.

Lees verder

Voor de onthulling heeft Renault gekozen voor een beurs die niet over auto’s gaat. Door te kiezen voor de ‘Salone Internazionale del Mobile de Milano’, de jaarlijkse must voor de designwereld, richt Renault zich tot een publiek dat gevoelig is voor design; Renault wil de grenzen tussen de wereld van de bewegende objecten ‘de auto-mobile’ en die van de meubels openen.
“Renault Design moet altijd blijven luisteren, moet altijd blijven openstaan voor andere mogelijkheden of invloeden. Luisteren naar de trends zodat er beter op geanticipeerd kan worden. Openstaan voor alle sectoren om innovatief te blijven. Er zijn veel overeenkomsten tussen het werk van Ross Lovegrove, die allemaal schoonheid en intelligentie combineren en duidelijk geïnspireerd zijn op de wereld van het Zijn en de natuur, en de richting die we sinds drie jaar bij Renault zijn ingeslagen met design: sensueel, op zoek naar basisemoties en dichtbij de mens,” bevestigt Laurens van den Acker. De Directeur Industrieel Design van Renault is van mening dat “Project Twin’Z” Renault de mogelijkheid bood om een nieuw licht te laten schijnen op het ontwerpproces van een auto, om de wereld van de auto en meubeldesign te laten kruisen. En dan is de beurs van Milaan het podium bij uitstek voor de onthulling!”

De conceptcar Twin’Z is een voorbeeld van hoe een kleine 100% elektrisch aangedreven stadsauto zou kunnen zijn. Doordat de motor achter is geplaatst en de batterijen onder de vloer, is de auto ruim en uitzonderlijk wendbaar. Bovendien rijdt hij bijzonder lekker.

Lees het volledige persdossier in de bijlage.

Contact Renault Public Relations

Telefoon:  +31 (0) 20 354 94 18
E-mail:  pr@renault.nl
Internationale perssite

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden
Meer nieuws