Renault Nieuws & Media Center

Delen via

Exclusieve 100% elektrische Renault voor de Paus

Elektrische auto's
  • Renault heeft Zijne Heiligheid Paus Benedictus XVI een 100% elektrische auto geleverd, die speciaal is ontworpen om aan de mobiliteitsbehoeften van hem te voldoen.
  • De auto is gebaseerd op de Kangoo Maxi Z.E. en is ontwikkeld in samenwerking met de carrosseriebouwer Gruau. Verder schonk Renault een tweede elektrische auto aan de Gendarmerie van Vaticaanstad.
  • Woensdag 5 september leverde Carlos Ghosn, CEO van de Renault Groep, deze auto’s persoonlijk af aan de paus bij de pauselijke zomerresidentie in Castel Gandolfo.

De eerste auto zal uitsluitend bij het zomerverblijf van de paus worden gebruikt. Hij is wit en heeft het pauselijk wapen op de portieren. Het is een milieuvriendelijke, duurzame versie van de ‘Pausmobiel’. De auto is gebaseerd op de Kangoo Maxi Z.E, is 4,6 m lang en 1,8 m breed, en heeft een elektrische motor van 44 kW (60 pk) en een lithium-ion batterij met een maximaal bereik van 170 km (bij gemengd gebruik NEDC).

Lees verder

Het ontwerp van het tweede model lijkt erg op dat van het eerste, maar is blauw met een witte en gele streep op de zijkant. Deze auto is bestemd voor de Gendarmerie van Vaticaanstad die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van de paus.

De twee auto’s zijn omgebouwd in samenwerking met de Franse carrosseriebouwer Gruau. De aangepaste, exclusieve versies hebben vier zitplaatsen, waaronder twee losse, bijzonder comfortabele achterstoelen. Verder bevatten ze specifieke functionaliteiten, zoals een open dak, uitneembare achterste zijruiten, openslaande achterportieren en elektrisch inklapbare treeplanken om gemakkelijker in en uit te stappen.

Renault stelt op deze manier zijn ervaring als autofabrikant – leider op het gebied van elektrische auto’s – ten dienste van het milieuvriendelijke beleid van Vaticaanstad en Paus Benedictus XVI.

Contact Renault Public Relations

Telefoon:  +31 (0) 20 354 94 18
E-mail:  pr@renault.nl
Internationale perssite

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden
Meer nieuws