Renault Nieuws & Media Center

Delen via

Nieuwe Renault Megane modeljaar 2012: vol energy

Personenauto's
  • De voorkant wordt moderner met de LED-dagrijverlichting, terwijl de waarneembare kwaliteit wordt versterkt door een aantal details in zwarte lak en chroom.
  • De Mégane modeljaar 2012 wordt de zuinigste Hatchback, coupé en estate in zijn klasse door drie nieuwe motoren: de Energy dCi 110 en de Energy dCi 130, evenals de gloednieuwe Energy TCe 115. Deze 1.2 l benzinemotor is met zijn 115 pk de krachtigste op de markt en blijkt zeer zuinig aan de pomp met een verbruik van 5.3 l / 100 km volgens NEDC-cyclus (119 g CO2/km). Deze motor valt in de 20% bijtellingscategorie voor zakelijke rijders en geeft de Mégane een bereik van ongeveer 1.000 km en doet daarmee niet onder voor een dieselmotor.
  • Voor nog meer comfort en veiligheid heeft de Mégane modeljaar 2012 de rijhulpsystemen gekregen die al zijn geïntroduceerd op de Scénic modeljaar 2012, zoals het Visio Systeem® en de Hill-start assist.
  • De Mégane modeljaar 2012 staat vanaf april 2012 in de Nederlandse showrooms.

Renault vernieuwt de hele Mégane -familie, het boegbeeld van kwaliteit van het merk, met het modeljaar 2012.

Lees verder
Een stijlvollere voorkant
De stijl, die wordt gewaardeerd door de klanten, wordt bij de Mégane modeljaar 2012 nog moderner. De voorkant krijgt nu LED-dagrijverlichting, die de Mégane modeljaar 2012 een nieuwe kenmerkende verlichting geven. De bumper is zwart gelakt met chroomkleurige accenten. Het aanbod wielen is volledig vernieuwd. Allemaal elementen die de aandacht voor de waarneembare kwaliteit illustreren, een prioriteit voor Renault. Het interieur wordt verrijkt met nieuwe bekledingen, waaronder een pakket 2-tone leer/alcantara. De Bose-uitvoering wordt een volwaardig uitrustingsniveau. Ten slotte doen de versies GT en GT-Line zich gelden: Specifieke boemerangvormige LED-dagrijverlichting, bekleding met rode siernaden, sportstuur met duimsteunen, portierdorpels en dashboardstrip met Renault Sport logo, de uitvoeringen GT en GT-Line laten duidelijk zien dat ze deel uitmaken van de Renault Sport familie. De kleuren van de Mégane modeljaar 2012 zijn aangevuld met Bleu Majorelle en Blanc Nacré.

De Mégane modeljaar 2012: vol ‘Energy’ onder de motorkap
De Mégane modeljaar 2012 is het eerste model met drie nieuwe Energy-motoren, die rijplezier combineren met zuinigheid. Ze maken gebruik van een nieuwe vorm van ‘downsizing’ die gebaseerd is op de ervaring van Renault in de F1 en bevatten een aanbod technologische snufjes die ongekend zijn in dit segment. Daarnaast zijn ze allemaal uitgerust met een Stop & Start-systeem met energieregeneratie bij het gas loslaten of remmen (zie kader Energy). Aangezien er veel aandacht is besteed aan de akoestiek, hebben de Energy-motoren een goede geluiddemping. Het geluidsniveau is twee keer zo laag ten opzichte van de motoren die ze vervangen.

Contact Renault Public Relations

Telefoon:  +31 (0) 20 354 94 18
E-mail:  pr@renault.nl
Internationale perssite

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden
Meer nieuws