Renault Nieuws & Media Center

Delen via

Onthulling van de Alpine N°36

Autosport
  • Na de aankondiging op 8 maart jongstleden dat Renault weer met een Alpine gaat deelnemen aan de 24 uur van Le Mans en aan de Le Mans Series, is vandaag door het Signatech-Alpine team het prototype geïntroduceerd in het Atelier Renault in Parijs. Het prototype gaat gedurende het raceseizoen van 2013 nummer 36 dragen.
  • Het merk Alpine wordt na 35 jaar afwezigheid weer nieuw leven in geblazen door zijn deelname aan de lange afstandsraces zodat het in 2016 weer volop glimmend de marktintroductie kan doen van de eerste auto ontwikkeld door de ‘Société des Automobiles Alpine-Caterham’.
  • Het team dat de 24 uur van Le Mans zal gaan rijden is definitief samengesteld: Nelson Panciatici en Pierre Ragues – die ook alle races van de ELMS gaan rijden - zullen worden bijgestaan door Tristan Gommendy op het circuit van Sarthe.
  • De Alpine n°36 zal zijn eerste meters gaan rijden op 26 en 27 maart a.s. op het circuit Paul Ricard van Castellet tijdens de testritten voor ELMS.

Iets minder dan 35 jaar geleden reed de Alpine-Renault A442B, winnaar van de 24 uur van Le Mans in 1978, over de Champs-Elysées onder luid applaus van een publiek dat vol bewondering was voor de prestaties van Jean-Pierre Jaussaud en Didier Pironi. Nog steeds kan het Parijse publiek de A442B bewonderen, want deze auto is één van de favorieten bij de ‘No Limit!’ expositie in het Atelier Renault die nog bezocht kan worden tot 7 april.

Lees verder

Dit is dan ook de plaats bij uitstek voor de onthulling van de Alpine 36 die tijdens het volgende lange afstand raceseizoen wordt ingezet. Bernard Ollivier, CEO van de Société des Automobiles Alpine-Caterham, en Philippe Sinault, Team Principal Signatech-Alpine, trokken het doek van de blauw-oranje carrosserie, een knipoog naar de kleuren van de Alpines die zo’n vijftig jaar geleden meereden op het circuit van Sarthe .

“Op 5 november jl. hebben we aangekondigd dat er nieuw leven geblazen zou worden in het merk Alpine en sindsdien is er al heel veel gebeurd”, vertelt Bernard Ollivier. ”En dan is er nu weer de onthulling van deze geweldige auto. Over enkele dagen gaat deze voor het eerst op het circuit rijden en deelnemen aan de eerste wedstrijd. Er is bijzonder positief gereageerd op onze terugkeer in de lange afstandsraces, zowel door de onvoorwaardelijke Alpine liefhebbers als door de autosportwereld. We kunnen niet wachten om de auto in actie te zien.”

“Alpine vertegenwoordigen is een grote eer, maar ook een enorme verantwoordelijkheid”, vult Philippe Sinault aan. ”Nu gaan we naar het Circuit van Paul Ricard waar de auto het circuit op gaat en wij aan het werk kunnen. We willen één van de besten worden in de categorie LM P2. We gaan de verschillende testritten en ook de twee eerste races van ELMS benutten om de 24 uur van Le Mans voor te bereiden, want die race moet het hoogtepunt van het seizoen worden.”.

Het team is een combinatie van ‘jong’ en ‘ervaren’ en staat te popelen om plaats te nemen achter het stuur van deze Alpine n°36. De namen van Nelson Panciatici (24 jaar) en Pierre Ragues (29 jaar) waren al bekend bij de aankondiging van de terugkeer van Alpine. Deze jonge coureurs worden bijgestaan door de ervaren Tristan Gommendy (34 jaar) waardoor er een definitief team is ontstaan voor de 24 uur van Le Mans. Deze drie Fransmannen zijn alle drie ontdekt en getraind door Renault in een mono-seater en hebben samen tien maal deelgenomen aan “de grootste race ter wereld’’. Een vierde Franse coureur, Paul-Loup Chatin, wordt junior-piloot.

Technische gegevens Alpine-Nissan N°36

Chassis Alpine
Motor V8 Nissan V8 type VK45
Vermogen 500 pk
Brandstof en smeermiddelen TOTAL
Versnellingsbak X-Trac sequentieel 6 versnellingen
Stuurinrichting Hydraulische stuurbekrachtiging
Remmen Carbone – Brembo
Banden Michelin
Lengte 4.610 mm
Wielbasis 2.870 mm
Breedte 1.995 mm
Gewicht 900 kg
Topsnelheid 330 km/h

Ga naar onze Facebook-pagina: www.facebook.com/alpinesportscars

Contact Renault Public Relations

Telefoon:  +31 (0) 20 354 94 18
E-mail:  pr@renault.nl
Internationale perssite

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden
Meer nieuws