Renault Nieuws & Media Center

Delen via

Renault Clio Cup Benelux seizoen 2016

Autosport
  • Samenwerking met Renault Clio Cup Central Europe
  • Races op Assen, Zandvoort, Zolder, Spa en Nürburgring
  • 40 jaar historie in cupracen

SCHIPHOL-RIJK – Een trend in de autosport is dat veel klassen te kampen hebben met (te) kleine startvelden. Dit wil de organisatie van de Renault Clio Cup Benelux vermijden en heeft daarom besloten ten minste 4 van de geplande 6 raceweekenden samen te rijden met de collega’s van de Renault Clio Cup Central Europe. Deze samenwerking zal naar verwachting startvelden opleveren van zo’n 25 auto’s met twee aparte kampioenschappen.

Lees verder

De serie heeft een internationale FIA licentie en op de voorlopige kalender staan races gepland op de  circuits van Zandvoort, Spa, Nürburgring, Zolder en Assen bij topevenementen als Gamma Racing Day en ADAC GT masters.

Sinds 1975 is Renault actief in de BeNeLux met cupracen. Van de 5TL tot en met de huidige Clio 4. De Renault Clio Cup is een vaste waarde in de autosport in de BeNeLux die garant staat voor betaalbare en competitieve autosport.

De Renault Clio Cup Benelux zal ook in 2016 weer kunnen rekenen op de volledige steun van zowel Renault België/Luxemburg en Renault Nederland.

Contact Renault Public Relations

Telefoon:  +31 (0) 20 354 94 18
E-mail:  pr@renault.nl
Internationale perssite

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden
Meer nieuws