Renault Nieuws & Media Center

Delen via

Renault levert in Frankrijk eerste ZOE af

Elektrische auto's

Renault heeft onlangs de eerste ZOE aan een particuliere koper afgeleverd. De sleutel van de volledig elektrische Renault werd feestelijk overhandigd aan een inwoner van de Franse Elzas.

Lees verder

De komende weken levert Renault in de Franse regio Elzas in totaal meer dan vierhonderd Renaults ZOE af. Kopers kunnen hier gebruikmaken van een subsidieregeling die onderdeel is van het CROME-project. Vanwege het succes is onlangs besloten de regeling uit te breiden.

Elektrische proeftuin
CROME is een initiatief van de Franse en Duitse regering. De ‘elektrische proeftuin’ uit begin 2010 is bedoeld om elektrische mobiliteit aan de dagelijkse praktijk te toetsen. Hierbij zijn enkele honderden automobilisten betrokken. Zij kunnen de auto opladen bij bijna veertig oplaadpunten in de Elzas en in het grensgebied van buurland Duitsland.

Ambitieus project
‘Met CROME loopt de Elzas in Frankrijk voorop als het gaat om elektrische mobiliteit’, vertelt Bernard Cambier, Senior Vice President bij Renault Frankrijk. ‘Renault is er trots op deel te mogen uitmaken van dit ambitieuze project.’
In het kader van CROME ontving de Elzas eveneens drie exemplaren van de Renault Kangoo Z.E., die net als de ZOE volledig elektrisch is aangedreven en dus emissievrij rijdt.

Kijk voor meer informatie op www.crome-projet.fr.

Contact Renault Public Relations

Telefoon:  +31 (0) 20 354 94 18
E-mail:  pr@renault.nl
Internationale perssite

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden
Meer nieuws