Renault Nieuws & Media Center

Delen via

Renault opent fabriek in China

Over Renault
  • 1 februari 2016 opening nieuwe, duurzame fabriek in Wuhan, China
  • Autofabriek, motorenfabriek en Research & Design Center
  • 150.000 voertuigen in eerste jaar, met bedoeling productie te verdubbelen
  • Lokale productie Renault Kadjar
  • Joint venture Dongfeng Renault Automotive Company (DRAC)

SCHIPHOL-RIJK – Renault opent op 1 februari in een joint venture met de Chinese Dongfeng Motor Corporation een geheel nieuwe, duurzame fabriek in Wuhan, in de Chinese provincie Hubei. De fabriek produceert in eerste instantie de Renault Kadjar voor de Chinese markt. Binnenkort komt daar nog een D-segment SUV bij. Het SUV-segment in China beslaat ongeveer 32,5 % en de groei bedraagt meer dan 53 %.

Lees verder

De investering in de Chinese productiefaciliteit – die niet alleen een autofabriek, maar ook een motorenfabriek en een Research & Design Center omvat – bedraagt tot op heden 870 miljoen euro. Momenteel zijn zo’n tweeduizend mensen werkzaam in de fabriek in Wuhan. Ruim 80 % van de onderdelen die daar nodig zijn voor de productie van de Renault Kadjar, is in China gefabriceerd. De fabriek voldoet ruimschoots aan alle Chinese milieuvoorschriften, die op sommige fronten nog verder gaan dan de Europese.

De fabriek wordt geleid door Fransman Jacques Daniel die lange tijd bij Renault Nederland als algemeen directeur werkzaam was.

Lees hier het volledige Engelse persdossier

Contact Renault Public Relations

Telefoon:  +31 (0) 20 354 94 18
E-mail:  pr@renault.nl
Internationale perssite

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden
Meer nieuws